U Karneksu po ekološkim standardima

Dobijanjem sertifikata sistema zaštite životne sredine ISO 14001:2004 i bezbednosti i zdravlja na radu OHSAS 18001:2007, kompanija Karneks, koja posluje u okviru MK Grupe, potvrdila je svoju ekološku orijentaciju. Primena tog značajnog ekološkog standarda ujedno predstavlja još jedan korak ka dobijanju najveće ekološke dozvole "Integrisana dozvola za sprečavanje i kontrolu zagađivanja životne sredine" (IPPC). Integrisana IPPC dozvola, garant je da se proizvodnja u Karneksu odvija po najvišim ekološkim standardima. Istovremeno, ovo je i sigurnost lokalnoj zajednici da kompanija vodi računa o životnoj sredini, odnosno da su sve emisije svedene na prihvatljiv minimum.

U Karneksu po ekološkim standardimaDobijanjem sertifikata sistema zaštite životne sredine ISO 14001:2004 i bezbednosti i zdravlja na radu OHSAS 18001:2007, kompanija Karneks, koja posluje u okviru MK Grupe, potvrdila je svoju ekološku orijentaciju, saopšteno je danas iz te kompanije.

Primena tog značajnog ekološkog standarda ujedno predstavlja još jedan korak ka dobijanju najveće ekološke dozvole "Integrisana dozvola za sprečavanje i kontrolu zagađivanja životne sredine" (IPPC), navode iz Karneksa.

"Integrisana IPPC dozvola, garant je da se proizvodnja u Karneksu odvija po najvišim ekološkim standardima. Istovremeno, ovo je i sigurnost lokalnoj zajednici da kompanija vodi računa o životnoj sredini, odnosno da su sve emisije svedene na prihvatljiv minimum", rekao je direktor, Vladimir Novaković.

Kompanija je tokom 2012. godine investirala 2,5 miliona evra u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Vrbasu, a početkom 2013. je, u saradnji sa proizvođačima, distributerima pesticida, kao i operaterima za upravljanje otpadom, uspešno reciklirala više od šest tona plastične ambalaže od pesticida.

U Karneksu najavljuju da će nastaviti istim intenzitetom i u budućnosti da ulažu u zaštitu životne sredine, jer su "zdravlje i siguran život zaposlenih, njihovih porodica i zajednice u kojoj posluje najvažniji činilac uspešnog razvoja".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik